Portalul ofera informatii complete despre clinicile particulare din Romania.

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de servicii medicale, medicina interna, cardiologie, pediatrie, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, psihoterapie, endocrinologie, dermatologie, acupunctura, homeopatie, ORL, oftalmologie, oncologie, chirurgie, ortopedie, urologie, obstetrica-ginecologie, stomatologie generala, implantologie, ginecologie, consultatii medicale, analize medicale.

Clinicile particulare promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.clinici-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor de cea mai inalta calitate.

Sfaturi pentru combaterea alergiei la polen

Sfaturi pentru combaterea alergiei la polen

Polenul este elementul de reproducere a plantelor cu flori. Boabele microscopice de polen sunt produse de stamine şi sunt dispersate ca o pulbere în aer în timpul înfloririi.

  • Primăvara este sezonul de creştere completă a gramineelor. Aceasta este o mare familie de plante erbacee foarte mici. Acestă familie include iarbă din peluze, preerii, fân şi câmpurile de cereale.
  • Primăvara, vara şi până la începutul toamnei, reprezintă sezonul de polenizare pentru numeroase plante erbacee rezistente (în jur de 50.000 de specii), unele cultivate, dar cele mai multe din flora spontană. Ele înfloresc pretutindeni, atât în mediul urban cât şi rural. Acestea sunt adesea numite “buruieni”, atunci când invadează culturi, grădini, peluze şi alte pajişti.

Pentru fiecare specie, polenizarea depinde de anumiţi factori geografici şi meteorologici. Polenul se răspândeşte cu ajutorul vântului, în principal acesta se găseşte în afara locuinţelor, dar poate pătrunde şi în interiorul lor sau al altor spaţii închise.

SFATURI PRACTICE PENTRU LIMITAREA EXPUNERII:

Nu este nevoie să te închizi în locuinţă, se poate alege din timp locul ideal pentru vacanţă şi se pot lua măsuri de precauţie:

  • In grădina proprie se pot diversifica culturile pentru a evita speciile cele mai alergene (chiparos, tuia, mesteacan).
  • Dacă ieşi din casă fără palarie, polenul se poate aduna în părul tau. Spălaţi-vă părul înainte de a merge la culcare: astfel veţi evita sa dormiti cu polen în păr.
  • Aerisiţi-vă casa, preferabil dimineaţa devreme, seara târziu sau atunci cand plouă: alergenii sunt mai puţin răspândiţi în aer în aceste momente ale zilei.
  • Evitaţi tunderea gazonului din grădina dumneavoastră în timpul sezonului de polen, altfel trebuie să purtaţi ochelari şi o mască pentru protecţie.
  • Evitaţi uscarea rufelor afară în timpul perioadei de polenizare. Rufele colectează polenul iar ulterior este dus în casă.
  • Evitaţi să mergeţi cu geamurile deschise la maşină atunci când călătoriţi.

© 2015 Copyright by clinici-romania.ro